Sidor

torsdag 12 januari 2017

Sammanfattning 2016

Ett litet livstecken. Ett försök till sammanfattning av året 2016. Jag ska försöka leta fram lite bilder trots att jag tar så få kort. Vi börjar från början.

Januari
...

På riktigt vem tror jag att jag är? Någon form av minnesguru? Det här blogginlägget kommer aldrig att fungera.

Hmm..

Ester började på simskola! Jag snabbspolar fram till idag ett litet ögonblick här och vill bara hälsa att hon fortfarande gillar det mycket och kan simma jättebra nu "Världens-bästa-barn-fanfar i mitt huvud". Dessutom har Sixten också börjat och trivs också.

Februari
Okej, jag hittar ett kort. Det är från när barnen är sjuka. Vabruari. Vi har byggt en koja där de sitter och tittar på film. Det var ett jätteprojekt att få ner skärmen på golvet och att få sladdarna att räcka till och samtidigt undvika att barnen utvecklade någon dammastma attack av sladd-/datadammet under tiden. Men det var det värt. Och nej vi har fortfarande inga sådana där paddar, datorn fungerar fint.

Mars
Sixten fyllde tre och vi var på Lalandia vid tillfället. Han var nöjd, vi med. Vi åkte dit med våra fina vänner med två barn i samma ålder. Sixten är fortfarande helt övertygad om att alla paket han fick var från dem. Dem har verkligen en vän för livet i honom efter det.


April
Mikael och jag firade femårig bröllopsdag. Och jag kom ihåg det! "Världens-bästa-fru-fanfar i mitt huvud". Jag överraskade honom och min bror passade barnen. Tack lillebror! Jag skrattar fortfarande åt din statuscheck när vi kom och hämta dem;

"Det har gått jättebra, vi var på lekplatsen och jag var bara av med dem en gång".

Nedan ett kort på mitt fikusträd-to-be som jag fick lov att norpa från jobbet. Vi flyttade vårt kontor och jag ville ha en souvenir från gamla adressen men mest av allt vill jag ha en massa fikon.
Maj
Vi byggde klart vår altan och vår trappa ner från köket. Tack gode gud för Mikael, det är han som står för det finstilta och det perfekta. Hade det bara varit jag hade den visserligen varit klar för ett halvår sedan och helt funktionell, men inte självklart i våg och helt säkert väldigt sned. 


Vi åkte till Göteborg en helg utan att smitta ner min bror och hans fästmö med kräksjuka, influensa, digerdöden etc. Check! Sixten och Ester fick gå på gigantisk godisbutik. Ester fick Fatal Error och kunde inte bestämma sig för något. Sixten gick på repeat "En sån vill jag ha, en sån, en sån, en sån, en sån, en sån, en sån".
 Vi badade i vår pool.
Juni
Mikael och jag gick ut och åt på restaurang. Jag hetsade "allt-måste-vara-klart-innan-semestern-hetsen" och höll på att gå av på mitten.

Det var.

Tufft.

Juli
Åh juli. Semester. Hur sammanfattar man detta?

Med lite glimtar bara.

Lars Winnerbäck konsert på min födelsedag. På morgonen kommer alla in i min säng med ljus, choklad och en sådan där 5-års dagbok. "En sån som Emils mamma har" sa Ester "så du kan skriva om Sixten.".

Jag sprang en orienteringstävling i gryningen. Tjoget. När hela familjen låg och sov i husvagnen gick jag upp och stod startklar klockan 0400. Till näst sista kontrollen fick jag solen i ögonen så att jag knappt såg någonting. Den stod så lågt och jag hann tänka, vilken konstig känsla så brukar det inte var på sommaren, men det var ju soluppgången som jag annars alltid missar. Det ögonblicket får sammanfatta den resan.

Vi bodde vid en Nationalpark - Tiveden. Vi åkte ner till sjön på kvällen för att bada. Det var långgrunt och barnen åkte på våra ryggar när vi lekte i vattnet. När vi kom upp lärde jag dem att man blir torr om fötterna om man doppar dem i sanden och sen går av sanden. Sixten följde mitt exempel och la sig naken ner i sanden och såg ut som en panerad rödspätta tills han torkade.

Sälen, vi sprang orientering igen. Vid ett tillfälle åkte Ester, jag och Mikael sittlift upp och vände. 
På vägen hem åkte vi förbi min barndomskompis Malin i Storfors, min familj, Camillas familj, Malins pappa och en annan klubbkompis till oss. Det kändes som att vi kunde göra så jämt. Och att vi kunde ses nästa dag om vi ville. Hon bjöd på älgfärshamburgare och jag blir så glad av det minnet och av att veta att Malin finns kvar där uppe i den fina stunden.

Hjo, vi bodde en natt på hotell. Insåg att vi inte var skapta för hotellmiddag på restaurang den kvällen och satte oss i parken mittemot och åt korv med mos från korvkiosken istället. Gick förbi en lekplats och hamnade på en utomhuskonsert. Ester fick feeling och dansade barfota till "I'm freee, free falling.."

Augusti
Vi, mina bröder och deras respektive blev bjudna till Mallorca av mamma och pappa. Barnen badade eller åt glass hela tiden, vi hade bra hotellrum med eget kök, havsutsikt och allt man kan önska sig. En dag gick Mikael, jag och pappa 18 km till en annan strand, drack Mojito i våra solglasögon och hade inte bråttom hem. Det bästa av allt var att ha så många man tycker om nära en hel vecka.


September
Jag hittade faktiskt inte ett enda kort. September var ingen bra månad. Känslan av otillräcklighet smög sig på redan under våren men kulminerade nu och jag behövde hjälp att ta mig ur det. En läkare ordinerade mig KBT och antidepressiva men jag tog beslutet att gå till en psykolog istället som trodde att jag behövde jobba med stresshantering istället. Det hjälpte mig en bit på vägen. Det och vetskapen att en gång i månaden får jag, som aldrig haft sömnproblem, svårt att sova och liksom som en darrning inuti mig. En krypande ångest. PMS.

Oktober
Mina tre barndomsvänner och jag möttes i en stuga utanför Mullsjö i Småland. Vi red, åt,  pratade i ett och åkte därifrån med känslan av att det trots allt fanns miljoner fler saker att säga.

November
Vi var en helg på Hooks Spa. Med min lillebror och fästmö. Jag var fortfarande inte mig själv men kunde glädjas åt att vara med personer jag tycker om. Underbart är kort.
Vi åkte också till Perstorp och invigde klubbstugans nya omklädningsrum. Det passade fint att vara en eftermiddag med så många man tycker om och känner sig trygg med.

December
I jul var jag ledig i tre veckor. Det var jätteskönt. Vi hann med att bara vara hemma, gå på bio Trolls, Esters första bia, hugga gran och bygga träkoja. Vi försökte förklara att ett trädkojebygge lämpar sig bäst för våren eller sommaren. Men tyckte sen själva att det var en skoj idé och gick ut ändå. Det blev ett vilplan med räcke runt och stege upp. Enligt Ester fattas det, bord, väggar och fönster. Vi får väl se vad vi kan få till.
Som avslutning på året åkte vi till Kalmar. Ett ögonblick från den vistelsen är när jag får sitta i Mikaels föräldrar kökssoffa, prata med svärmor, dricka te och äta hennes goda kakor. Bra avslutning på året helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar