Sidor

fredag 22 mars 2013

Går på biblioteket

Idag åkte vi på premiärtur med Sixten in till Ängelholm, hela familjen. Ester somnade i bilen på väg in och det avgjorde saken. Vi har länge våndats över vad vi ska ha för vagn, funderat på en massa syskonvagnar och beklagat oss över att de ska vara så dyra, otympliga och stora. Så när Ester somnade och vi insåg att vi inte skulle kunna gå en runda i Ängelholm med bara en vagn till Sixten så bestämde vi oss för att svänga in om Lekia och köpa en sulky. Panikköp är ibland de bästa köpen, vi blev i alla fall nöjda och Ester verkade inte bekymra sig heller över att Sixten tagit hennes vagn utan var så nöjd med sin nya röda sulky.

Inne i Ängelholm gick vi till systemet och köpte en liten flaska vin till mig, 33 cl och sen vidare till ostbutiken för att utnyttja Mikaels julklapp från jobbet. Presentkort på 450 kronor. Vi köpte mögelost och brie som jag inte fått äta på 9 månader. Nu ikväll har vi festat loss på ost men något vin blev det aldrig, hade ingen lust trots allt.

Sen gick vi till biblioteket och åt lunch och busade bland böckerna. Jag har älskat bibliotek ända sedan jag var liten och brukade gå dit efter skolan. Minns att det var extra mysigt när det regnade och man hängde av sig regnkläderna i kapprummet för att sen sjunka djupt ner i en soffa och titta på alla blöta människor som sprang förbi där utanför eller bläddra i en KP-tidning. Trygghet. Barndom.

När vi kom hem tittade Marre, Elin och Linus förbi och hade med sig världens finaste lilla Elefant till Sixten och omtänksam som Marre är hade hon köpt en present till Ester också, en fin bok. 

Ikväll har vi köpt pizza, mamma och pappa kom hit och åt med oss och Ester underhöll oss med sång och dans.  

Så mycket man hinner med dagar som denna, önskar att Mikael kunde vara ledig jämt! Varför ska man jobba egentligen..

2 kommentarer:

  1. Ja, man måste tyvärr jobba. Men jag håller med, sådana familje dagar är de bästa! Jag vill ha Niclas hemma jämt! Hoppas allt går bra med, ja allt :) kramar Camilla Bohman

    SvaraRadera
  2. Mitt barndomsbilblotek! Samma möbler :) Nostalgi! Vilken mysig dag!

    SvaraRadera