Sidor

fredag 21 februari 2014

Leker tillsammans

Det är så roligt att Ester och Sixten börjat leka ihop så smått. En favoritlek är att brottas i sängen, helst hela familjen men de tycker det är minst lika skoj att kasta sig över varandra och rulla runt. Ibland ser det ut som om någon av dem blir klämd och vi hinner tänka att nu blir det nog gråt. Men i nästa sekund bubblar de av skratt. 
 
En annan favoritlek är att dra ut dammsugarsladden så långt det går för att sen spola in den snabbt på knappen innan lillebror hinner ta den. Sixten kollar på sladden och försöker känna på den medan Ester förtjust fnittrande springer fram och tillbaka.
 
Ännu en är när Ester säger Aaaa-tjoo, som om hon nyser, och hoppar på tjooet. Då skrattar Sixten så att han knappt får luft.
 
Det känns bra att de har varandra. Att de alltid kommer att ha varandra.
Om de går i lågstadiet och det är snöbollskrig på rasten. Om de inte törs kolla på Arkiv X själva. Om de blivit för gamla för lego men ändå vågar leka tillsammans. Om det är läskigt att övernatta på läger i klubbstugan utan föräldrar. Om det är semester och de vill cykla runt campingen. Om de flyttar till Göteborg tillsammans och bara behöver vara sig själva. Om de är föräldralediga och dem kan hjälpas åt på babysimet. Om de behöver ett gapskratt.
 
Älskade bröder


2 kommentarer: