Sidor

måndag 15 februari 2016

Vad-listan

Vad stressar dig? Jag tror inte svaret är så enkelt att det är "när jag har mycket att göra" eller "när jag jobbar mot deadline" eller liknande. För jag tror det handlar mer om hur jag mår. Om jag mår bra så klarar jag allt, om jag mår dåligt så blir jag stressad av att kolla på ett ägg som kokar. Typ. Så nyckeln är nog att hitta ett sätt att leva där jag mår bra, äter regelbundet, rör på mig, träffar människor jag tycker om, sover, är hemma och tar livet med ro.

Vad ska du göra ikväll? Kolla på svt serie Husdrömmar. Tycker den är jättebra. Dels för att det handlar om roliga byggen och dels för att man får följa riktiga personer och se hur det går för dem. Kanske inte sålde in det så bra men jag lovar det ÄR bra.

Vad är svårt? Att hitta tid till att träffa alla jag tycker om, samtidigt som jag väldigt gärna bara är hemma.

Vad är lätt? Att sova. Jag kan somna när som helst, var som helst. Och hade jag haft möjlighet hade jag kunnat sova hur länge som helst på morgnarna, bara vakna och somna om, vakna och somna om. Häromdagen låg jag i Esters säng när hon råkade kissa i sängen och det sov både hon och jag oss igenom. Kanske inte just det jag vill bli ihågkommen för, men jag väljer att avslöja det för jag tycker att det ger lite tyngd till min poäng här.

Vad blir det för middag idag? Stekt kyckling och kokt ris tillsammans med den goda såsen som blev över från helgen.

Vad vill du göra mer? Vara ute. Jag känner mig färdig med "mysa inne"-säsongen och längtar efter helger med ljus och värme så att vi kan börja jobba lite ute, grilla korv till lunch och lukta utomhus på kvällen när man landar i soffan.

Vad går du igång på? Fint och soligt väder på en fredag eftermiddag och så lite Justin Bieber på det (jag vet min musiksmak fortsätter att utvecklas och förvåna mig gång på gång på gång).

Vad gråter du av? När jag får höra, läsa eller se något hemskt som drabbat någon. Eller kan jag också fantisera ihop något hemskt som inte har hänt och gråta åt det. Det är inte bra. Eller jo förresten, jag tror faktiskt det är rätt bra att kunna gråta. Att känna.

Vad gjorde dig arg senast? När jag tanka bilen och den där spärren i tankmunstycket inte ville fastna och jag frös om händerna och svor långa ramsor högt.

Vad åt du senast? Kiwi och banan.

Vad är fånigt? Att sola solarium. Det är nog det fånigaste och mest meningslösa jag kan komma på just nu.

Vad är gott? Alltså jag äter allt. På riktigt. Allt är gott. Jag har länge länge tänkt, (hoppas att ni ursäktar mig för detta) att det måste vara något fel när man "inte tycker om" eller "inte gillar".
Jag fattar liksom inte hur det känns att inte tycka om. Det är mat, det går att äta, alltså är det gott.
Jag kan liksom lätt få för mig att äta majonnäs, tonfisk och äpple och blanda ihop det och bara "mums det här gör mig mätt!" eller avokado, fil och banan (banan och avokado har ju samma konsistens) och så lite knäckebröd i det. Eller konstigare saker, kalvtunga, kroppkakor och ovispad grädde, havregrynsgröt och keso, råa lingon med stekta bacon, såna där nudlar i buljong som var populärt ett tag med stekt ägg "mmmmm saaalt och smak!". Eller äh jag kommer inte på så mycket konstigt men ge mig något och jag äter det.
Men det kanske är mig det är fel på. Jag har börjat fundera på om jag kanske saknar kritiskt smaktänkande eller något. Men i så fall är det inget fel som stör mig särskilt mycket för tack och lov har jag en man som kan vägleda mig emellanåt och förklara när "panerad strömming" eller andra matexperiment inte landar så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar