Sidor

lördag 8 mars 2014

Rotar i landet

Idag har det varit jättefint väder här på Bjäre. Vi gick ute vid nio och sista man kom in halv fyra. Nu är det vår! Sixten gjorde sin riktiga premiärtur utomhus. Med kängor och full mundering. Även fast han nästan springer runt här inomhus så gick det väldigt långsamt ute. Han har ju aldrig varit med om att marken kan luta, minsta lilla lutning kräver hel del balans. Hoppas det kommer många härliga vårdagar som vi kan öva på.Det var även dags för årets grill- och uterumspremiär.
Lägg märke till träskivan vi har fått sätta i ett av fönsterna. När det var storm i höstas höll hela glasväggen på att blåsa iväg, men tack och lov gick bara ett fönster. Väldigt otäckt var det!Det tar hårt på en att vara ute en hel dag, speciellt som Ester fortfarande är lite förkyld.


Här är bland annat vad vi åstadkom idag. Vi (läs Mikael) lyckades vända på hela landet. Där borta där det skymtar två stolpar har jag spikat ett armeringsjärn emellan förra året och odlade sockerärtor. Det ska jag göra i år igen hade jag tänkt. Bakom det blir det hallonbuskar och framför det fram till päronträdet blir det potatis och morötter. Kanske lite gul lök. Där jag har spänt en tråd har jag satt mina jordgubbssticklingar. Hoppas på en riklig skörd i år! Men jag har läst att de ger som bäst efter två tre år. Jag köpte tre stycken förra året och resten är sticklingar från dem.
Vi tog även bort gräs och la ny jord och täckbark runt en av vinbärsbuskarna. Jag hade köpt för lite kantband så det räckte inte till alla tre.


Men det räckte till mina blåbarsbuskar. Så nu ska de förhoppningsvis ta sig lite bättre när de slipper konkurrera med gräset.


Nu hoppas jag på lika fint väder imorgon när vi ska springa orientering.

2 kommentarer:

  1. Så mysigt ni har! Ser framemot aw ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så dålig jag är på det där! Hög tid att spika datum!

      Radera