Sidor

onsdag 24 april 2013

Förstår inte vart tiden tar vägen

Tittade på kort från i somras, det är bara nio månader sedan och Ester har vuxit så himla mycket. Helt plötsligt förstår jag varför alla föräldrar säger att tiden går så fort, herregud vad mycket som händer med en liten tjej på ynka nio månader.
I somras strosa hon runt och charmade alla i sina små skor och helt plötsligt så pratar hon för fullt, lägger pussel och härmas. Den senaste upptäckten är att man kan säga "Nej!", att man faktiskt inte behöver göra precis som mamma eller pappa säger utan att man kan säga ett litet ord som innebär att man får bestämma själv. Nej! Så kan man helt plötsligt vägra borsta tänderna, eller byta blöja eller ha på sig en viss tröja. Vilken fantastisk upptäckt det måste vara. Självständighet!
Och så kan hon räkna!!! På kvällarna när vi går och lägger henne så förutom att läsa bok brukar vi roa oss med att räkna fingrar och tår. Mest på skoj liksom, för att hon ska komma till ro. Och så en dag i förra veckan hörde jag henne säga ett-två-tre-fyra-sex-sju-åtta-nio-tio! Ni kan tro att här satt två ingenjörer då med ett brett brett leende och ögon som lyste VÄRLDENS SMARTASTE BARN!! Hehe. Det är en härlig känsla den där "jag är oändligt stolt över mina barn"-känslan.
Sen fattar ju vi också att det mest är en ramsa som imse vimse spindel osv.. men ändå.. SMAAAAAAAAAAART! ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar